søndag 31. januar 2010

Pulsvarmere


Nok en gang Cafe au lait mitts. Denne gangen av restegarn til sokkene i siste innlegg. On-line garn, pinne nr 3. Disse skal også være gevinst på basaren. 42g garn

lørdag 30. januar 2010

Zephyr sokker



Disse sokkene kan du finne oppskrift til her . Mønsteret kommer ikke så godt frem på flerfargede sokker, men det er ganske fint mønster. Garnet er On-line supersocke, og det gikk med 87 gram. Strikket på pinner nr 3. Disse skal bli premie på en basar om 14 dager.

torsdag 28. januar 2010

Litt annet enn sjal



Et lite babysett er født. Luen er etter oppskrift fra garnstudio, skjerfet er dels etter oppskrift fra garnstudio, og dels etter oppskrift som vist tidligere (smetteskjerf). "Skoene" er vist i tidligere innlegg. Garnet er bra Dale, men jeg vet ikke hva det er. Strikket på pinne nr 3.5. Dette skal snart flytte til en liten gutt, får håpe han kan bruke det.

mandag 25. januar 2010

Sjal nr. 5



Mitt 5. sjal skulle egentlig komme litt seinere på året, men så klarte jeg å få tak i litt Wollmeise fra
Den Store Wollmeisebutikken. Svindyrt garn, som det er litt mer vanskelig å få tak i enn alt annet garn ;) Og når jeg fikk tak i på første forsøk, så klarte jeg ikke vente med å bruke det. Garnet til dette sjalet kom på den nette sum av nesten 250 kroner, så dette sjalet tror jeg jammen jeg skal beholde selv. Mønsteret er Fizzi av Sylvie Troll, men de siste 6 omgangene mangler, jeg var redd jeg ikke hadde nok garn. Sjalet er strikket på pinne nr. 4, og brukt 135 gram. Fargen på garnet heter saami, og er 100% Merino Superwash. Saami er en "beryktet" farge, som ikke så mange liker, men jeg liker den godt jeg. Frisk og fin.

torsdag 21. januar 2010

Saartje's bootees


Disse fikk vi link til i strikke sokker hver måned-alongen på Norsk Strikkeforum i fjor. Jeg valgte en annen oppskrift da, men nå fikk jeg lyst å prøve meg. De var utrolig enkle å strikke, og er strikket ferdig på en to tre. Strikket i et garn fra Dale, som jeg ikke vet hva er. Pinne nr 3. Går med ca 20 gram garn.

tirsdag 19. januar 2010

Sjal nr 4 er ferdig







Haruni av Emily Ross er ferdig. Dette sjalet var litt utfordrende å strikke. Det var ikke alt som var like lett å forstå, og det var avgjørende å lese kommentarene til designeren på Ravelry for å skjønne chartB. Dette er strikket i Shetland Soft fra Malsen og Mor, på pinne nr 5. Brukte litt over 2 nøster, måtte begynne på nøste 3 i fellingsomgangen. Så da har jeg nådd målet med at to sjal må være over 500 meter, både dette og Freya shawl er nemlig over 560 meter. Fargen her er blåbærmarmelade, og er helt nydelig. Det kommer ikke helt fram på bildet, men det kommer flere bilder når det er tørt. Tror kanskje jeg tar en liten sjalpause jeg nå...

søndag 17. januar 2010

Sjal nr 3.


Sjal nr 3 ble et Saroyan. Strikket på pinne nr 5.5 i Tiurgarn fra Dale. Et enkelt sjal å strikke, om enn litt kjedelig. Fint ble det, og passer til ene bereten fra tidligere. Et sjal som nok havner i gavekassen.
Brukte rundt 2 nøster på det, litt mer.

lørdag 16. januar 2010

Jeg har fått award


Strikketussa har gitt meg en award. Tusen takk, snuppa.

Jeg skal fortelle om 7 ting dere ikke visste om meg:

7 ting dere ikke visste om meg:

1. Jeg kommer fra et lite småbruk, der jeg klipte sauer i min ungdom

2. Jeg har egentlig nynorsk som hovedmål, men skriver på bokmål nå. Ønsker meg tilbake til nynorsk, og har tenkt å gjøre noe med det i år, tenker jeg.

3. Jeg har to barn, med litt stor aldersforskjell

4. Jeg har røyka, men har klart å slutte

5. Jeg ser på Hotel Cæsar (*rødme*)

6. Jeg er ingen husmor, og det bærer gulvet mitt nå preg av

7. Jeg har bare strikket i to år, men er riktig bitt av basillen. (Ok, det visste dere kanskje fra før ;) )

Så skal jeg sende denne til 7 andre, som jeg vil vite litt mer om
Da sender jeg den til:
1. Pink lady
2. Lykketoppen
3. Bytippene
4. Papsimax
5. Ulltråden
6. Mono (ser du har fått den fra flere)
7. Strikkesnuppa

Så, nå må dere ta ballen og kaste den videre. Regner med at Papsimax ikke får sendt den videre til så mange, men svar på awarden likevel, kjære.
Husk å sende en melding til den du gir den til.

onsdag 13. januar 2010

Sjal 2 er ferdig



I alongen 10 shawls in 2010, ble mitt andre sjal et Freya Shawl (http://prayershawlministries.blogspot.com/2008/09/stor-rund-dug-inspired-shawl.html) Dette er strikket i Shetland Soft farge cream, fra Malsen og Mor. Sjalet er litt mindre enn oppskriften, siden jeg gikk tom for garn. Likevel manglet jeg ca 10 meter garn, og måtte bestille nytt nøste. Siden halve sjalet var felt av, orket jeg ikke ta opp igjen og strikke det større, men ser ut som det er stort nok likevel. Her ligger det til tørk på et sengeunderlag. Kommer nok bilder når det er tørt og i bruk. Veldig fornøyd med dette sjalet. Og et sjal på over 500 meter garn, som to av sjalene må være. Strikke på pinne nr 5.

torsdag 7. januar 2010

Første sjal er ferdig







Jeg har jo som nevnt meldt meg på to alonger i år, månedens lue, og 10 sjal i 2010. Luene er ferdig, og nå er også sjalet ferdig. Mitt første sjal ble et multnomah, ganske enkelt, men kjedelig å strikke. Oppskriften finner du her http://www.ravelry.com/patterns/library/multnomah Dette er strikket i et garn jeg ikke er helt sikker på hva er. Det er fra Dale, men er kjøpt på restesalg av min kjære svigermor, og uten magebelte. Det ligner litt på Falk. Litt over 3 nøster gikk med, på pinne nr 4. Vises her før både vask og blokking, bare så glad jeg var ferdig. Edit: Første bildet er etter blokking.

Har forresten laget en picotkant på det, i stedet for vanlig felling.

mandag 4. januar 2010

Pixielue til lillegutt




Den andre luen i Månedens lue på Norsk Strikkeforum, var denne herlige lua. Strikket (med litt klumsing) i Merino Extra Fine fra Drops.. Pinne nr 3,5. http://trikoter.blogspot.com/2009/05/trudes-pixielue-med-hals.html

Passer lillegutt perfekt, og er såpass elastisk at selv mor får den over hodet.

lørdag 2. januar 2010

Månedens lue i januar.




På Norsk Strikkeforum, har vi i år KAL på luer. Og den måtte jeg jo melde meg på. Og jeg gledet meg til 1. januar, til oppskriftene skulle komme på mail. Og det passet så godt med en herrelue, for min mann trengte en ny en. Og denne passet jo perfekt!
Strikket med Drops Merino Extra Fine, pinne nr 3,5. Gikk litt over ett og et halvt nøste.

Romjulsluer




To nye bereter er blitt til i romjula. Den røde er strikket i Tiur fra Dale, pinne nr 5. Den brune er strikket i Falk fra Dale, pinne nr 3,5. Begge er strikket med dobbelt garn. Veldig rask og enkel å strikke.