fredag 13. august 2010

Kulturhistorisk museum i Bergen

Vi har lenge tenk å besøke Naturhistorisk museum i Bergen, men av ulike årsaker, så har det ikke blitt før i år. Etter å ha kranglet med gpsen, som ville ha oss til Fanahammaren, fant vi endelig fram. For å se at det var stengt grunnet ombygging. Men heldigvis var kulturhistorisk museum åpen, så vi fikk oss en god time der inne. Med tre unger på slep, så gikk det ganske fort unna i svingene. Vi så på funn fra vikingtiden, på indianere, på mumier fra Egypt, kirkehistoriske samlinger og mye annet.
Det som fanget størst interesse for meg, var avdelingen for strikking i gamle dager. Desverre ble det litt liten tid (les: ungene var ferdig med museum, hunden skrek i bilen, parkeringen gikk ut, og mor selv var nokså sliten etter rundturen), så jeg fikk ikke lest så mye på de ulike montrene. Men det var utrolig artig å se hvordan strikkeplaggene dengang og nå er veldig like, og de ulike teknikkene lever den dag i dag. Spesielt merket jeg meg kontstrikksokkene. Garnholdere var artig å se, og hespetreene og rokkene. Ser ikke vekk fra at det blir flere besøk her, når naturhistorisk museum åpner igjen. Kanskje det blir tid til sjørfartsmuseet også, det ligger jo rett ved siden av.

6 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en spennende tur :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Flotte montere! Likte det røde skjørtet og utstillingen med rokk ++ var fin! Kanskje ungene må bestikkes bedre neste gang;-)

  SvarSlett
 3. Museer er gøy. Artig å se gamle strikkede plagg:)

  SvarSlett
 4. Hei.Så spennendes ut.Så det sto på ett bygg da vi dro med bussen ut av Bergen i uka som var.Så dit skal jeg dra en tur neste gang jeg kommer til Bergen.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 5. Høres ut som en fin tur på museum, og fine sokker i innlegget under.

  SvarSlett
 6. Hyggelig med museumsbesøk ;o)

  Ligger en liten utfordring til deg hos meg ;o))

  SvarSlett