søndag 26. august 2012

Mamma sine sokker

Mamma strikka mye før helsa begynte å skrante. Og det var sokker det gikk i. Raggsokker til barn, barnebarn og ellers de som ville ha. Aner ikke hvor mange par hun har produsert, mange er det.
Så begynte helsa å skrante, midt i to par med sokker. Det øverste paret hadde hun strikket ferdig en sokk, og var begynt på bråtet på den andre. Det nederste paret hadde hun strikket ene sokken, ikke noe mer. Der hadde hun også klart å strikke inn endetråden midt i bråtet, og når jeg trekte den ut, ble det hull i sokken. Klarte å hente opp maskene og fikse hullet.
Det var ikke like lett å strikke ferdig sokkene til mamma. For hun bruker ikke samme hælfelling som meg, og heller ikke opplukking av masker. Og strikkefastheten er en helt annen. På de grønne sokkene fikk jeg det sånn noenlunde til, mens på de spraglete var det stor forskjell. Jaja, nå er nå sokkene gjort ferdig, med både stolthet og vemod. Skulle ønske mamma klarte å gjøre de ferdig selv, men når hun ikke klarte det, så er jeg glad jeg fikk gjort det.

4 kommentarer:

 1. Så koselig at du strikket dem ferdig ettersom hun ikke orket selv. Det er nok mange rundt omkring som savner slike hjemstrikka sokker fra kjære bestemødre.
  Ei venninne av meg gråt da hun fikk ett par strikka sokker av meg, da dette var noe hun forbandt med sin bestemor hun savnet så..

  SvarSlett
 2. Så fint at du gjør de ferdige.Ho bæsta,(mormor),strikka lappeteppen.Hennes store hobby.Tror nok det var tungt for henne å ikke klare det mere.Men fint at de kan få gjøre slikt så lenge de orske.Selv om resultatet ikke blir helt etter boka.
  Skal prøve å finne ut det med kode.Men æ skjønne jo ikke bæra av det æ. :)

  SvarSlett
 3. Så fint gjort av deg at du strikka dei ferdige :)

  SvarSlett